sábado, 23 de maio de 2009

Endívias com queijo e pavo

Boas rapazóliquos e rapazóliquas,

como o blogue anda méio morto de fame, vou-me apropriar dumha idéia que nom foi minha, e vou-na ingaugurar, porque se espero desespero. Agora toca-lhes a dous que me sei eu, e aguardo que o resto vos animedes e compartades os vossos segredos culinários, que algum haverá!!!

Pois bem, inaugurada queda a secçom zonavelheira "AS NOSSAS RECEITAS", copéndio mítico de comidas velhas, novas, exquisitas, e singelas do que todos podemos sacar partido, eu polo menos.

Hoje vamos começar com um prato sanote e liviam que vai moi bem para as ceias.

Endívias com queijo e pavo.

Ingredientes para duas pessoas:
4 endívias
4 lonchas gordinhas de queijo "sabrosom" (provolone, suiço, manchego, etc)
4 lonchas de pavo, (si neno...um pavo, oistes?)
pementa neghra
sal
um chorro de aceite de oliva
2 cervejas


Dificultade: neno de 4 anoss. Conhecementos prévios: distinguir umha pota dumha tixola, dominar o conteito "ferver", e saber que os coitelos hai-nos que colher sempre polo mango.

Pois bem, primeiro hai que localiçar as endívias no supermercado, penso que esta é a parte máis dificil. Sonche como umhas espigas de maiz com folha por fóra... pero por dentro som todo folha.

Pois o primeiro que hái que fazer é lavá-las, quitar-lhe algumha parte das folhas que pode vir destragada (ter cuidado e nom desfaze-las moito e nom quitar demasiado porque nos quedamos sem endivía). Logo partimos-lhes o cú, que é duro (si, jaja que risas...).



Depois partimos as endívias longidudinalmente á metade, com coidado de nom desfaze-las e as botamos a ferver numha potota 20 minutos ou assi, cum pouco de sal. (esquecim-me, fai falta água tamem, nom as fervades coa pota vazia.....hoho)


Acto seguido mentras ferve, abrimos umhas cervejas e botamos um grolo -nós-, sobre todo se fai calor. Nom se vos ocurra botar-lhe a cerveja as endívias, eh!!!!????? Tamem podemos ponher música. Eu penso que com este prato vai bem assi algo ligeiro, algo clásico....


O seguinte passo é ponher as endivias nos pratos, escurrindo-as bem porque traen moita água e soltam bastante. Colocadeas bem ordeadinhas, em bateria, 4 metades boca arriba em cada prato. Botamos uns chorros de aceite de oliva, virgem bendita, sobre as endívias. Aqui -para gostos- tamem lhe podedes botar um pelim de pementa negra.

Imediatamente depois ponhedes as duas lonchas de queijo em cada prato por riba das endívias, tapando-as. O calor das endívias há derreter o queijo e impregna-las bem.


Último passo, colocamos encima as lonchas de pavo, neeno. Tamem pode ser presunto jamom York, pero sinceiramente sabe melhor o pavo porque tem um sabor máis suave, neno. Botamos (agora si) pementa negra a gosto, e já está.



O resultado é um prato ligeiro, que combina moi bem o sabor amargo das endívias co queijo...rico rico. E se quedastes com fame, tomade um bocadilho de chouriço de postre, e assi ja nom é tam ligeiro.

Esquecia!! So manchamos umha pota e dous pratos. Umha receita perfeita tamem para vaghonetas coma mim!!!

Ala!!! A ver se rejesusitamos o blogue, companheir@s!!!

4 Comments:

Marta said...

Mentira! Tamen manchachedes coitelos, tenedores e taboa de picar!!!Ay, ay, ay. Ten boa pinta probareina inda que as endivias non me chistan moito...

O'Chini said...

Hehe :) Bueno hó!!! A táboa manchei-na por qüestons de imagem para que quedara bem nas fotos, que se nom já as partia no prato. E o coitelo já se podia usar para comer!! :D

Martita!!! Vai preparando ti algumha comida e pon-a, que aqui che somos moi lambóns e vamos provar.

Que vai ser entom?

O'Poldow said...

Si senhor, estás feito todo un Arzallus! O estilo acordoume ao Tip i Coll enchendo o vaso de auga... moi bo! Eu aínda vos vou deber a receta, que hai tempo unicamente sei ir de restorán... Un abrazo desde SP!

O'Chini said...

Nhoooooooo!!! Sr. Poldowski!!! Benditas as teclas que o apalpam!!!

Nom me sejas modesto coa cousa da receita, algum pratinho saberás, digho eu!!! Umha filhoa á la Xirarguesa? Uns tacos com queijo do pais? Umha misturança paulista de frutas impossiveis?? Algo haverá!!!