Boas rapazóliquos e rapazóliquas,
como o blogue anda méio morto de fame, vou-me apropriar dumha idéia que nom foi minha, e vou-na ingaugurar, porque se espero desespero. Agora toca-lhes a dous que me sei eu, e aguardo que o resto vos animedes e compartades os vossos segredos culinários, que algum haverá!!!
Pois bem, inaugurada queda a secçom zonavelheira "AS NOSSAS RECEITAS", copéndio mítico de comidas velhas, novas, exquisitas, e singelas do que todos podemos sacar partido, eu polo menos.
Hoje vamos começar com um prato sanote e liviam que vai moi bem para as ceias.
Endívias com queijo e pavo.
Ingredientes para duas pessoas:
4 endívias
4 lonchas gordinhas de queijo "sabrosom" (provolone, suiço, manchego, etc)
4 lonchas de pavo, (si neno...um pavo, oistes?)
pementa neghra
sal
um chorro de aceite de oliva
2 cervejas
Dificultade: neno de 4 anoss. Conhecementos prévios: distinguir umha pota dumha tixola, dominar o conteito "ferver", e saber que os coitelos hai-nos que colher sempre polo mango.
Pois bem, primeiro hai que localiçar as endívias no supermercado, penso que esta é a parte máis dificil. Sonche como umhas espigas de maiz com folha por fóra... pero por dentro som todo folha.
Pois o primeiro que hái que fazer é lavá-las, quitar-lhe algumha parte das folhas que pode vir destragada (ter cuidado e nom desfaze-las moito e nom quitar demasiado porque nos quedamos sem endivía). Logo partimos-lhes o cú, que é duro (si, jaja que risas...).
Depois partimos as endívias longidudinalmente á metade, com coidado de nom desfaze-las e as botamos a ferver numha potota 20 minutos ou assi, cum pouco de sal. (esquecim-me, fai falta água tamem, nom as fervades coa pota vazia.....hoho)
Acto seguido mentras ferve, abrimos umhas cervejas e botamos um grolo -nós-, sobre todo se fai calor. Nom se vos ocurra botar-lhe a cerveja as endívias, eh!!!!????? Tamem podemos ponher música. Eu penso que com este prato vai bem assi algo ligeiro, algo clásico....
O seguinte passo é ponher as endivias nos pratos, escurrindo-as bem porque traen moita água e soltam bastante. Colocadeas bem ordeadinhas, em bateria, 4 metades boca arriba em cada prato. Botamos uns chorros de aceite de oliva, virgem bendita, sobre as endívias. Aqui -para gostos- tamem lhe podedes botar um pelim de pementa negra.
Imediatamente depois ponhedes as duas lonchas de queijo em cada prato por riba das endívias, tapando-as. O calor das endívias há derreter o queijo e impregna-las bem.
Último passo, colocamos encima as lonchas de pavo, neeno. Tamem pode ser presunto jamom York, pero sinceiramente sabe melhor o pavo porque tem um sabor máis suave, neno. Botamos (agora si) pementa negra a gosto, e já está.
O resultado é um prato ligeiro, que combina moi bem o sabor amargo das endívias co queijo...rico rico. E se quedastes com fame, tomade um bocadilho de chouriço de postre, e assi ja nom é tam ligeiro.
Esquecia!! So manchamos umha pota e dous pratos. Umha receita perfeita tamem para vaghonetas coma mim!!!
Ala!!! A ver se rejesusitamos o blogue, companheir@s!!!
sábado, 23 de maio de 2009
Endívias com queijo e pavo
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4 Comments:
Mentira! Tamen manchachedes coitelos, tenedores e taboa de picar!!!Ay, ay, ay. Ten boa pinta probareina inda que as endivias non me chistan moito...
Hehe :) Bueno hó!!! A táboa manchei-na por qüestons de imagem para que quedara bem nas fotos, que se nom já as partia no prato. E o coitelo já se podia usar para comer!! :D
Martita!!! Vai preparando ti algumha comida e pon-a, que aqui che somos moi lambóns e vamos provar.
Que vai ser entom?
Si senhor, estás feito todo un Arzallus! O estilo acordoume ao Tip i Coll enchendo o vaso de auga... moi bo! Eu aínda vos vou deber a receta, que hai tempo unicamente sei ir de restorán... Un abrazo desde SP!
Nhoooooooo!!! Sr. Poldowski!!! Benditas as teclas que o apalpam!!!
Nom me sejas modesto coa cousa da receita, algum pratinho saberás, digho eu!!! Umha filhoa á la Xirarguesa? Uns tacos com queijo do pais? Umha misturança paulista de frutas impossiveis?? Algo haverá!!!
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